Svečiuose dokumentinės fotografijos maestro

Vasario 5 d. pristatyta jau antroji gimnazijoje eksponuojama fotožurnalisto Leonardo Skirpsto nuotraukų paroda „Maidanas, 2014-ieji“. Pirmojoje parodoje (2023 lapkritis – 2024 sausis) susipažinome su UNESCO paveldo objektais Lietuvoje ir pasaulyje. Šioje, antrojoje, parodoje net 40 spalvotų nuotraukų kalba mums apie Ukrainoje prieš dešimtmetį (vasario 18–22 d.) vykusią revoliuciją, pareikalavusią daug žmonių aukų ir kančių. Fotografijos byloja ne tik apie tų įvykių baisumą, bet ir apie  užgimusią ukrainiečių viltį gyventi laisvoje ir demokratinėje šalyje.

Susitikime su mokiniais ir mokytojais dalyvavo pats parodos autorius. Jis papasakojo apie savo, kaip fotoreporterio, patirtis tokių istorinių įvykių metu. Malonu pristatyti bendruomenei žinomą dokumentinės fotografijos meistrą, profesionalą, nesiskiriantį su fotokamera daugiau kaip 50 metų. Po parodos atidarymo autorius pratęsė pokalbį klasėje su IV klasės mokiniais, pasirinkusiais fotografijos dalyką.

Mokytojas Arūnas Mikalonis dėkojo svečiui už įdomią pamoką, o aš – už bibliotekai padovanotus puikius spalvotų fotografijų albumus.

Svečiui įteikta direktorės padėka už surengtas parodas ir mokinių meninių kompetencijų ugdymą. Džiaugiamės užsimezgusiu bendradarbiavimu ir tikimės, kad Leonardo Skirpsto viešnagė mūsų gimnazijoje tikrai ne paskutinė, kad ir daugiau mokinių dar turės galimybę išgirsti  jo – įsimintinų istorinių įvykių liudininko – pasakojimus ir pamatyti kitas foto parodas.

Nuotraukos:
Mokytojo A. Mikalonio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos