Biblioteka: pamokos kitaip

Rugsėjo mėnuo gimnazijos bibliotekoje buvo intensyvus. Be visiems įtemptos mokslo metų pradžios, kai dalijami vadovėliai ir būtiniausios knygos, čia vyko ir pirmosios pažintinės pamokėlės naujiems mokiniams – gimnazijos pirmokams. Su auklėtojais arba literatūros mokytojais čia apsilankė visos septynios pirmokų klasės. Mokiniai susipažino su bibliotekos paslaugomis, fondų išdėstymo tvarka ir sistema, pagrindinėmis taisyklėmis. Kas pusę pamokos, o kas ir visą pamoką turėjo galimybę pabendrauti knygų apsuptyje, paspėlioti keliomis užsienio kalbomis knygų galima rasti mokyklos bibliotekoje. Visi mokiniai buvo kviečiami kuo dažniau lankytis bibliotekoje, skaityti geriausias knygas ir čia leisti savo laisvalaikį. O tiems, kurie tapo ar piešia, pasiūlyta erdvė čia surengti savo darbelių parodas.

Minėdami genialaus lietuvių dailininko ir kompozitoriaus Mikalojau Konstantino Čiurlionio gimtadienį rugsėjo 22 d. kartu su muzikos mokytoju Rolandu K. rengėme 4 atviras integruotas dailės ir muzikos pamokas gimnazijos antrokams. Skaitykloje, skambant Čiurlionio fortepijoniniam kūriniui, mokiniai lavino informacijos paieškos įgūdžius atsakinėdami į viktorinos klausimus apie menininko dailės kūrinius ir biografijos faktus. Muzikinę M. K. Čiurlionio pamokos dalį vedė mokytojas Rolandas, supažindindamas mokinius su muzikine menininko kūryba. Suprasdami per mažą dėmesį, skiriamą Čiurlioniui, mes tęsiame tokių bendrų pamokų tradiciją jau ne vienerius metus. Manome, kad gimnazistai turi gauti kuo įvairiapusiškesnį humanitarinį išprusimą. Ta proga skaitykloje parengtos dvi parodos (knygų ir paveikslų reprodukcijų),  skirtos M. K. Čiurlionio gyvenimui ir kūrybai.

Rugsėjo 26-ąją minėjome Europos kalbų dieną, kuri Europos Tarybos iniciatyva senajame žemyne švenčiama nuo 2001 metų. Ši diena yra puiki proga plačiau informuoti apie didelę Europos kalbų įvairovę ir paraginti  mokytis kalbų, o taip pat skatinti toleranciją kitų šalių ir kultūrų atžvilgiu, gerbti kalbų įvairovę, skatinti daugiakalbystę ir saugoti nykstančias kalbas. Mokytoja Vilma Ž. skaitykloje vedė dvi netradicines prancūzų kalbos pamokas. Ta proga buvo parengta leidinių paroda „Skaitome prancūziškai“. Kalbėjome su mokiniais apie natūralias ir dirbtines Europos kalbas, o vėliau jie varžėsi atsakinėdami į protų mūšio klausimus, kuriuos parengė Europos informacijos centras.

Nuotraukos:
Bibliotekos vedėjos Irenos Kryžanauskienės.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos