Minime drauge svarbias datas ir sukaktis

Jau antrąją naujųjų metų savaitę mus visus minėti ir švęsti Laisvės gynėjų dieną sukviečia sausio 13-oji. Kartu su iškilmingai ir pagarbiai šią datą paminėjusia mokyklos bendruomene ją pasitiko ir biblioteka. Čia surengta informatyvi knygų ir nuotraukų paroda „Lietuva eina laisvės keliu“, kurioje atsispindi svarbiausios praėjusio šimtmečio Lietuvos laisvės kelio datos – 2018 m. Vasario  16-oji, 1990 kovo 11-oji ir 1991 sausio 13-oji. Visos šios datos sutelpa į tris pirmuosius metų mėnesius. Tad ir paroda rengiama didelė ir apimanti jas visas, kad mokiniai, kurie gyvai šių įvykių neišgyvenę, galėtų kuo plačiau su jais susipažinti  tekstuose ir nuotraukose. Tautinės vėliavos spalvomis ir pagarbos simboliais papuoštas ir informacinis bibliotekos stendas.

Visą savaitę, ne tik sausio 25 d., gimnazijoje gausu renginių, skirtų mūsų miesto – sostinės Vilniaus –paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 700 metų sukakčiai. Svarbu, kad šis gražus jubiliejus labiau įstrigtų mokiniams į atmintį ir sužadintų norą domėtis savojo miesto ir šalies istorija. Bibliotekos skaitykloje šia proga parengta paroda „Vilnius knygose“. Pasirodo, knygų apie Vilnių mes turime išties daug. Sausio 24 d. aktų salėje vesti netradicinę pamoką trečiųjų gimnazijos klasių mokiniams sutiko Vilniaus tyrinėtojas, literatūros kritikas, publicistas, vertėjas ir rašytojas Darius Pocevičius. Klausytojams pristatytos ir trys solidžios autoriaus monografijos apie Vilnių. Viena jų „Istoriniai Vilniaus reliktai 1944-1990 m. II d.“ neseniai išleista. Rašytojo paskaita-pamoka buvo skirta trims svarbiausiems sostinės istoriniams laikotarpiams. Lektorius vaizdais ir gyvu pasakojimu atskleidė tokių įdomių istorinių detalių, kad net istorijos mokytoja ekspertė Violeta K. prisipažino gavusi namų darbų į tai pasigilinti. Paskaitoje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir istorijos bei geografijos mokytojai.

Po pamokos svečiui buvo įteikta gimnazijos direktorės padėka ir atminimo dovanėlė. Autorius pasirašė autografą ant savo knygos, kuri bibliotekoje tikrai yra skaitoma.

Nuotraukos:
Bibliotekos vedėjos I. Kryžanauskienės ir mokytojo A. Mikalonio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos