Mokytojų meninės kūrybos darbai puošia gimnazijos erdves

Spalio 4 d., tarptautinės Mokytojo dienos išvakarėse, mokykloje paskelbta Susitikimų diena. Ta proga mokiniams ir mokyklos bendruomenei pristatyta kaimynystėje įsikūrusios dailės studijos „Spalvų juokas“ mokytojų tapybos darbų paroda „Žvilgsnis“. Jau ne vienerius metus bendradarbiaujame su studijos vadove Alma Bureikiene. Džiaugiamės jos rengiamomis edukacijomis, puošiamės keramikos darbeliais ir advento vainikais. 

Dailės dalyką pasirinkę III kl. mokiniai smalsiai apžiūrinėjo iškabintus paveikslus, juos fotografavo. Mokytoja Alma linksmai bendravo su mokiniais, pabrėždama, kad nebūtinai menininkas turi būti vargšas, kad menas yra visur aplink mus, kad labai svarbu ugdyti savyje kūrybiškumą, būti unikaliems, išdrįsti bandyti, atrasti savo meninės  raiškos stilių. Parodos organizatorei buvo įteikta direktorės padėka už mokinių meninių kompetencijų ugdymą ir surengtą parodą.

Likusią pamokos dalį p. Alma bendravo su mokiniais mokytojos A. Šulskutės dailės pamokoje: plačiau papasakojo apie studijos veiklos formas, mokė japonų origamio technika išlankstyti gervę.

 

Nuotraukos:
Edmundo Luko.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos