Pagerbėme viktorinos „Atraskime M. K. Čiurlionį“ nugalėtojus 

Spalio pradžioje vėl susitikome su mokytoju Rolandu K.  muzikos kabinete aptarti bendrų II klasių mokiniams vestų  pamokų, skirtų M.K. Čiurlioniui. Jomis siekėme, kad mokiniai geriau susipažintų su lietuviškosios kultūros genijumi, kuris per gana trumpą savo gyvenimą sukūrė puikių muzikos ir išskirtinių simbolistinių, daugiasluoksnių dailės kūrinių. Pamokos pradžioje kiekvienoje iš dalyvavusių klasių įteikėme prizus viktorinos „Atraskime M. K. Čiurlionį“ nugalėtojams. II h klasėje informacijos paieškų varžytuvėse pirmą vietą užėmė Augustas Dominykas G. ir Mykolas Z ., o II f klasėje Augustė M. ir Urtė K. Antrųjų vietų laimėtojai II h klasėje buvo Smiltė V. ir Urtė K., o II f klasėje – Emilis J. Ir Danielius G. Sveikiname!

Prizams buvo parinktas Lietuvos šviesuolių (poetų, filosofų, rašytojų, menininkų) esė rinkinys „Gairės“, kuriame kalbama apie esminius gyvenimo dalykus: Tėvynę, pasaulį, kalbą, šeimą, gėrį ir blogį, mokslą ir tiesą, įstatymą ir valstybę, apie idealą ir laisvę, apie tikėjimą, meilę ir viltį. Palinkėjome laimėtojams dalintis knyga su klasės draugais ir iki mokyklos baigimo visiems ją perskaityti. Mokytojas Rolandas pridėjo  prizininkams po šokoladą ir pelnė dėkingų mokinių šypsenas.

Pasiliekame svajonę netolimoje ateityje, jubiliejiniams metams atėjus, surengti M. K. Čiurlioniui skirtą konferenciją. Sakoma, kad svajonės kartais pildosi.

Nuotraukos:
Mokytojo Rolando Kostiuko.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos