Antakalnio Jaunųjų pasieniečių būrelio žygis

  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: Renginiai

Š. m. kovo 7 d. Antakalnio gimnazijos būsimų pasieniečių komanda: senbuvis Vincas, šaulys Bernardas, sportuojantis Tumas, pradedantieji Jokūbas Karolis ir Ernestas, taip pat ir naujokas Džiugas, lydimi mokytojo Algirdo Gražio, dalyvavo Jaunųjų pasieniečių būrelių/JPB žygyje. Pėsčiųjų žygis, skirtas Lietuvos KOVO 11-osios šventei, buvo organizuotas Lavoriškių pasienio užkardos ruože prie Lietuvos valstybės sienos. Žygeiviai pėsčiomis įveikė net 8 km atstumą, keliavo dar sniegu padengtais miško keliais,  kalvomis, sėkmingai įveikė pelkėtų upelių properšas. Deja, JPB žygio dalyvius, netyčia pažeidusius sienos apsaugos kontrolės pėdsakų juostas ar bandžiusius sienos optinių elektroninių kabelių lankstumą, susekė ir nufilmavo stebėjimo kameros. Bet Antakalnio gimnazistų, prieš žygį įdėmiai išklausiusių pareigūno Rolando Meidaus instruktažo, tarp pažeidėjų kol kas neužfiksuota.

Buivydžių slėnyje, ten, kur Baltarusijos upė Vilija įteka į Lietuvą ir tampa Nerimi, įveikusių trasą žygeivių laukė kareiviška-pasienietiška košė ir paskutinė užduotis – nesudeginus išsikepti lauže zefyrų desertą.

Pavasariškai saulėtas oras, visą kelionę lydėjęs žygeivius, padėjo ir Antakalnio gimnazistams pasiekti žygio organizatorių keltus tikslus: susipažinti su Lietuvos Respublikos sieną saugančios koncertinos konstrukcija, išbandyti savo fizinį ir psichologinį pasirengimą ir praktiškai pažinti pilietiškumą ugdančią pasieniečio profesiją.

Nuotraukos:
Algirdo Gražio

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos