Švenčiame mokyklos jubiliejų ir Tarptautinę mokytojų dieną

  • Paskelbta: 2023-10-12
  • Kategorija: Renginiai

Spalio pirmą savaitę Vilniaus Antakalnio gimnazijos bendruomenė šventė ne tik Tarptautinę mokytojų dieną, bet ir mokyklos 50 metų jubiliejų.

Spalio 4 dieną vyko alumnų susitikimai su mokiniais. Susitikimų pamokose alumnai dalijosi savo mokykliniais prisiminimais, kalbėjo apie gyvenimo pasirinkimus, sėkmes ir sunkumus.

Alumnus svetingai priėmė turtingas gimnazijos muziejus– ten galima buvo sugrįžti į praeitį, prisiminti savo bendraklasius, mokytojus. Tądien visus, o ypač mokinius, džiugino saldžiosios pertraukos ir alumnų bei gimnazistų muzikos grupių koncertas–juk mokyklos gimtadienis, švęsti reikia linksmai!

Spalio 5 dieną gimnazijos mokytojai, buvę darbuotojai, alumnai, socialiniai partneriai ir gimnazijos draugai buvo pakviesti į susitikimą-diskusiją tema „Mokyklos vaidmuo asmenybės tapsmo procese“. Renginį pradėjo gimnazijos direktorės Anželikos Keršinskienės šventinis susirinkusiųjų pasveikinimas, o  renginio vedėjai–gimnazijos abiturientai Nerija ir Ignas–ir diskusijos moderatorius mokytojas Martynas Juocevičius visus vedė per prisiminimus mokyklos keliu nuo praeities iki ateities. Savo požiūrį į mokyklos vaidmenį formuojant asmenybę išsakė buvusi gimnazijos direktorė V. Kirkilienė, žurnalistė, rašytoja ir keliautoja Goda Juocevičiūtė ir praėjusių metų Mokinių tarybos prezidentas bei abiturientas, gavęs net du 100-kus iš valstybinių brandos egzaminų, Lukas Pacevičius. Be šių mokyklos istoriją kūrusių asmenybių, diskusijoje dar dalyvavo gimnazijos direktorė Anželika Keršinskienė, Mokinių tarybos prezidentė Rasa ir alumnai–operos solistas Rafailas Karpis ir žurnalistė Laura Ivaškaitė. Diskusijos dalyvių pasisakymus papildė gimnazijos vėliavos autorės, buvusios dailės mokytojos Nijolės Stunskaitės, pasakojimas apie vėliavos simbolių prasmę. Diskusija visus klausytojus ir pralinksmino, ir paskatino susimąstyti. Smagu dalytis linksmais prisiminimais, bet ne mažiau svarbu įvertinti pokyčius ir įžvelgti mokyklos perspektyvas.

Po diskusijos gimnazijos abiturientai pasveikino visus mokytojus su Tarptautine mokytojų diena, o socialiniai partneriai ir gimnazijos draugai sveikino visą VAG bendruomenę su 50 metų jubiliejumi ir Mokytojų diena. Ir, žinoma, koks gi gimtadienis, kokia šventė be torto!

Ačiū visai gimnazijos bendruomenei už širdingas, nuotaikingas ir turiningas akimirkas.

Nuotraukos:
Mokytojo A. Mikalonio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos