2023 m. kovo 29-ąją Vilniaus Antakalnio gimnazija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus universitetu

  • Paskelbta: 2023-04-04
  • Kategorija: Renginiai

2023 metų kovo 29-oji – ypatinga diena Vilniaus Antakalnio gimnazijai! Paskutinįjį šio mėnesio trečiadienį gimnazijoje nuo pat ankstyvo ryto plazdėjo vėliavos, puikavosi stendai, į aktų salę sugūžėjo ne tik abiturientai, bet ir svečiai iš Vilniaus universiteto. Gimnazijos mokiniai, mokytojai, švietimo specialistai dalyvavo VU informaciniame renginyje „Atvirų durų diena“. Mokiniai susipažino su VU teikiamomis studijų programomis, stojimo sąlygomis, konkursinio balo sandara, turėjo galimybę užduoti klausimus VU fakultetų atstovams.

Šią dieną galima pažymėti ir kaip itin ypatingą gimnazijai, nes plečiant partnerystės ryšius bei siekiant glaudesnio bendradarbiavimo tarp mokyklų ir universiteto buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus Antakalnio gimnazijos bei Vilniaus universiteto. Sutartimi siekiama užtikrinti glaudesnius ryšius skleidžiant universiteto idėjas, ugdant atsakingus Lietuvos piliečius ir suteikiant informaciją apie studijų Vilniaus universitete galimybes.

Sutartį pasirašė universiteto partnerystės prorektorius dr. Artūras Vasiliauskas ir Vilniaus Antakalnio gimnazijos direktorė Anželika Keršinskienė. Ja Vilniaus universitetas įsipareigoja esant galimybei priimti vizitams mokytojus ar moksleivius, atvykti į gimnaziją pristatyti universitetą ir studijų programas, dalyvauti bendruose renginiuose, projektuose ir kitose veiklose.

Reikšmingą vietą susitarime taip pat užima pedagogų kvalifikacijos kėlimas – gimnazijos mokytojai bus kviečiami į universiteto organizuojamas tobulinimosi veiklas, o mokykla įsipareigoja suteikti galimybę atlikti praktiką pedagogikos gretutines studijas pasirinkusiems studentams.

Nuotraukos:
Gintarės Kolesnikovos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos