III gimnazijos kl. mokiniai „Tarptautinę vaikų gynimo dieną“ susitiko su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. gegužės 17-osios rytą mokiniai pasitiko su jauduliu ir ypatingu pasiruošimu, mat laukė ne skambutis į pamokas, o ypatingas susitikimas su Lietuvos Respublikos sostinės meru Valdu Benkunsku.

Pirmiausia, už šią retą progą aplankyti savivaldybės patalpas, užduoti klausimus merui, susipažinti su savivaldybės darbu, profesijų įvairove, už galimybę atlikti praktiką – padėka skrenda Vilniaus Antakalnio gimnazijos direktorei Anželikai Keršinskienei, sostinės savivaldybės administracijai bei VAG ugdymo karjerai specialistei Gintarei Kolesnikovai, kuri lydėjo III G klasės mokinius per visą pasiruošimo ir vizito kelią. 

Atvykusius vyresnių klasių mokinius bei karjeros specialistus šiltai pasitiko Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Bendrojo ugdymo skyriaus vyr. specialistė Viktorija Vilimavičienė, kuri lydėjo visus mokinius iki mero kabineto, tarybų salės ir trumpos ekskursijos po savivaldybės patalpas metu.

Meras mokinius pasitiko svetingai, pakvietė į savo kabinetą, atsakė į III G klasių mokinių klausimus, kurie, kaip nurodė meras, buvo „kieti riešutėliai“. Mokiniai išreiškė susirūpinimą saugumu mokyklose, klausinėjo mero, kaip jis pasirinko profesiją, studijas ir ko palinkėtų jaunimui kuriant ir įgyvendinat savo ateities planus.

Mokinių smalsumas, kurį vainikavo paskaita tarybų salėje bei užburiantys vaizdai žvelgiant per 20 aukšto terasą, buvo patenkintas su kaupu.

Padėkoję ir atsisveikinę su savivaldybėje dirbančiais darbuotojais mokiniai skubėjo dalintis teigiamais įspūdžiais su mokytojais ir bendraamžiais.

Nuotraukos:
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Bendrojo ugdymo skyriaus vyr. specialistės Viktorijos Vilimavičienės ir ugdymo karjerai specialistės Gintarė Kolesnikovos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Microsoft 365
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas