Emocinės sveikatos savaitė

  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 22–26 dienomis gimnazijoje organizuota Emocinės sveikatos savaitė, kurios tikslas buvo sudaryti sąlygas mokiniams gerinti emocinę savijautą gimnazijoje bei padėti jaunuoliams savarankiškai rūpintis savo emocine higiena.

Mokiniai galėjo pasidžiaugti muzikinėmis pertraukomis, išbandyti drąsą dalyvaudami žaidime „Atspėk, kas dėžėje?“, gauti patarimų, kaip gerinti nuotaiką, kai trūksta ūpo, traukdami patarimus iš specialiosios dėžės, kartu su kitais mokiniais piešti savo nuotaiką plakate, išbandyti žongliravimą. Taip pat gimnazistai buvo informuoti apie galimybę į telefoną atsisiųsti emocinės sveikatos programėles („Ramu“, „Atsipūsk“, „Calm“, „Moodnotes“, „Pagalba sau“, „Meditacinė biblioterapija“, „Fabulous“). Su mokiniais pasidalinta atrinktų ir rekomenduojamų knygų, filmų ir tinklalaidžių (podcastų) sąrašu emocijų ir psichikos sveikatos tema.

Prie veiklų organizavimo prisidėjo Mokinių senatas, visuomenės sveikatos specialistė Rasa Ž., socialinė pedagogė Žana P., psichologė Laima V., atviro jaunimo centro „Žalianamis“ jaunimo darbuotojos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos