I–IV gimnazinių klasių mokinių grupė lankėsi Estijoje

  • Paskelbta: 2023-11-03
  • Kategorija: Renginiai

Spalio paskutinį savaitgalį I–IV gimnazinių klasių mokinių grupė bei mokytojos Jūratė, Ieva ir Gabrielė pasitiko Estijoje.

Pirmąją dieną lankėmės Taline, vaikščiojome jo senamiestyje, buvome ir „Maiasmokk“ – vienoje iš seniausių Talino kavinių, kuri dirba nuo 1864 m. ir išliko nepasikeitusi ilgiau nei 100 metų. Gilinomės į šio miesto atsiradimo istoriją. Nuo Tompėjos pilies bokšto, kur įsikūręs Estijos parlamentas, prasidėjo Baltijos kelias. Čia ir užbaigėme savo pirmąją dieną.

Antrąją dieną vykome į Tartu – lankėmės AHHAA muziejuje, kur turėjome galimybę į gamtos ir technologijų mokslus pažvelgti iš arčiau. Išbandėme žemės drebėjimo simuliaciją, važiuoti dviračiu ant lyno, pakelti save ir patirti kritimą, formuoti uraganą, būti nupūstiems didelio vėjo gūsio, patirti nestabilumą iliuzijų kambariuose, pamatyti įvairių biologinių preparatų... Diena buvo kupina neišdildomų įspūdžių.

Likusį laiką mėgavomės studentų ir „Europos kultūros sostinės 2024“ miesto Tartu senamiesčio architektūra. Aplankėme ir Tartu universitetą, lipome į „Lėtos mirties kalną“, jo viršuje matėme Tartu katedros likučius su bibliotekos priestatu.

Įgiję naujų žinių ir potyrių vykome namo į Vilnių – pavargę, tačiau labai laimingi.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos