Mokymai I gimnazijos klasių mokinių tėvams „Kaip padėti savo vaikui kelyje į mokymosi sėkmę?“

  • Paskelbta: 2022-12-11
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 8-osios vakarą I gimnazijos klasių mokinių tėvus į gimnaziją sukvietė mokymai „Kaip padėti savo vaikui kelyje į mokymosi sėkmę?“ Mokymų metu buvo siekiama aptarti, kaip prie savo vaiko mokymosi sėkmės gali prisidėti tėvai, pasidalinti patirtimi, kokie šeimos ir/ ar mokyklos susitarimai gali būti veiksmingi, kaip padėti paaugliams net ir tuomet, kai jiems atrodo, kad ši pagalba nėra reikalinga arba kai nėra motyvacijos mokymosi situaciją keisti ir keistis. Buvo diskutuojama, kas yra ir kas nėra tikroji tėvų pagalba mokantis, kodėl prasminga mokyklos ir šeimos partnerystė ir kaip ją būtų galima stiprinti.

Lektorės Olivijos Saranienės teigimu, renginys buvo šiltas ir nuoširdus - tėvai ne tik kėlė aktualius klausimus, bet ir vieni su kitais dalijosi šeimose priimtų susitarimų, taisyklių patirtimi. Dirbdami grupėmis tėvai pateikė reikšmingų įžvalgų ir įsipareigojimų, kaip ketina padėti vaikams jų mokymosi kelyje, kaip stiprins bendradarbiavimą su mokykla ir ko tame partnerystės kelyje jie tikėtųsi iš mokyklos.

Tikimės, kad I gimnazijos klasių mokinių tėvų idėjas ir lūkesčius papildys II gimnazijos klasių mokinių tėvai, kurių lauksime  mokymuose 2023 m. sausio 12 d.

Mokymai gimnazijos mokinių tėvams finansuojami projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos