Respublikinis integruotas konkursas „Baltas sapnas“

Gruodžio – sausio mėnesiais gimnazijos mokiniai dalyvavo respublikiniame moksleivių integruoto technologijų, dailės ir antrųjų užsienio kalbų (vokiečių, rusų) konkurse „Baltas sapnas“. Konkurso tikslas – skatinti moksleivių kūrybinius polinkius ir suteikti galimybę atskleisti technologines, menines, dorines bei kalbines ir tarpkultūrines kompetencijas.

Technologijų dalies dalyviai kūrė originalias baltas sapnų gaudykles pasitelkdami įvairiausias gaminimo technikas: nėrimą, tradicinį tinklo pynimą, dekoratyvinį siūlų perpynimą, keramiką, kartono bei plastiko (lazeriu) raižybą. Gaudykles mokiniai dekoravo įvairiausiomis medžiagomis: siūlais, kaspinais, nėriniais, plunksnomis, velta vilna, kartonu, kriauklelėmis ir kt. Mūsų gimnazijos mokinių Saulės J. ir Sofijos A. darbas „Mūsų sapnai“ užėmė I vietą I–II klasių grupėje. Gretos V. ir Erikos P. darbas „Baltas sapnas“ III –IV klasių grupėje taip pat užėmė I vietą. Mokinėms konkursui pasirengti padėjo technologijų mokytojai Edita Skupienė ir Arūnas Mikalonis.

Antrosios užsienio kalbos (vokiečių) konkurso dalies dalyviai kūrė ir iliustravo tarpusavyje susijusius 3 penkiaeilius (sinkveinus) tema „Sapnas“. Sinkveinas – penkiaeilio metodas, prozinės poezijos stilius, įkvėptas japoniškų haiku ir tankos ir turintis šias kūrimo taisykles: pirma eilutė – daiktavardis; antra eilutė – du būdvardžiai; trečia eilutė – trys veiksmažodžiai; ketvirta eilutė – vaizdi frazė, nukreipianti naujo žodžio – sinonimo – link. Naujas žodis – reziumė – skatina naujas interpretacijas. Kuriant penkiaeilius būtinai turėjo būti panaudotas bent vienas iš pateiktų žodžių: baltas, angelas, sapnas, miegas, svajonė, gaudyklė. Ugnė Š. I–II klasių grupėje su penkiaeiliu „Traumfänger” („Sapnų gaudyklė“) tapo I vietos laimėtoja, o IIIf klasės mokinys Aidas K., sukūręs sinkveiną „Traum“ („Sapnas”), užėmė III vietą III–IV klasių grupėje. Konkurse taip pat dalyvavo ir I–II klasių mokinės Akvilė G., Evelina I., Eglė M., Milda V. ir Saulė P. Mokiniams pasirengti konkursui padėjo vokiečių kalbos mokytoja Aušra Dobravolskienė

Laureatai buvo apdovanoti ne tik padėkų raštais, bet ir konkurso logotipu papuoštais maišeliais su staigmena. Mokytojai ir kiti konkurso dalyviai pagerbti padėkos raštais.

Skaityti daugiau.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos