Lietuvos mokinių anglų kalbos olimpiada

2023 metų vasario 18 dieną Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko Lietuvos mokinių anglų kalbos olimpiada. Po dalyvių registracijos ir užkandžių valgykloje Lietuvos vienuoliktų klasių mokinius aktų salėje pasitiko renginio organizatoriai. Įvyko šventinis muzikinis pasveikinimas, po kurio Lietuvos gimnazijų moksleiviai išsiskirstė į atskirus kabinetus atlikti rašymo užduotis. Su Lietuvos geriausiais vienuoliktokais susirungti atvyko ir mūsų gimnazijos IIIf klasės mokinė Enrieta C., kuri šią teisę išsikovojo, dalyvaudama Vilniaus miesto anglų kalbos olimpiadoje.

Į Olimpiados šalies etapą atvyko po vieną rajono/miesto etapo pirmosios vietos laimėtoją, išskyrus šiuos miestus ir rajonus: iš Vilniaus miesto pakviesti 8 mokiniai, iš Kauno – 6 mokiniai, iš Klaipėdos – 4 mokiniai, iš Panevėžio  ir Šiaulių – po 3 mokinius, iš Alytaus miesto, Kauno raj., Marijampolės raj., Mažeikių raj., Vilniaus raj. – po 2 mokinius.

Kol moksleiviai atliko rašymo užduotis, juos lydėję mokytojai irgi nenuobodžiavo. Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Goda Čiplytė vedė seminarą „Anglų kalbos įgūdžių lavinimas organizuojant mokinių veiklas individualiai, porose ir grupėse“. Mūsų gimnazijos mokinę Enrietą C. olimpiadai rengė ir į šį renginį lydėjo anglų kalbos mokytoja metodininkė Vilija Bagdonaitė. Dalyvaudama seminare ir atsakydama į klausimus, mūsų mokytoja laimėjo prizą – Godos Čiplytės knygą „Ir aš buvau Afrikoje“.

Mokiniams atlikus rašymo užduotis vyko pietų pertrauka. Po jos Lietuvos gimnazistai vėl išsiskirstė į klases ir atliko kalbėjimo užduotis. Mokytojams tuo metu vyko kitas seminaras „Artificial Intelligence“ („Dirbtinis intelektas“).

Paskutinė užduotis Lietuvos moksleiviams buvo komandinė, kurią atlikus vyko komandinių užduočių pristatymas aktų salėje.

Pagaliau atėjo laikas apdovanojimams. Mūsų gimnazijos trečiokė Enrieta C. laimėjo II prizinę vietą ir bus apdovanota LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos II laipsnio diplomu. Enrietai taip pat suteikta galimybė nemokamai laikyti Cambridge English egzaminą.

Renginio pabaigą vainikavo milžiniškas tortas dalyviams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos