Mokiniai susipažino su profesijų įvairove

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

Saulėtą ir šiltą gegužės14 dienos rytą Vilniaus Antakalnio gimnazijos jungtinė I–IV gimnazijos klasių grupė vyko į pažintinį profesinio veiklinimo vizitą Kaune. Kelionės metu mokinius lydėjo biologijos mokytoja Ieva Petrauskaitė, chemijos mokytoja Violeta Bliznikienė bei ugdymo karjerai specialistė Gintarė Kolesnikova.

Vizito metu aplankytas  „Agrokoncerno įmonių grupės” centrinis padalinys, esantis Babtuose, Kauno raj.

„Agrokoncerno įmonių grupė” šiuo metu yra vienintelė žemės ūkio sektoriaus įmonė, Lietuvoje turinti nuosavą mokslinį padalinį. Žemės ūkio specialistai aktyviai ieško būdų, kaip ekonomiškai, tvariai bei efektyviai užauginti kokybišką derlių. Įmonė siekia palengvinti, modernizuoti žemdirbystės darbus, įtraukdama inžineriją bei cheminius, biologinius ir kitus tyrimus. Apsilankę įmonėje mokiniai sužinojo, kad žemdirbystė yra sudėtingas darbo procesas, reikalaujantis įvairių mokslo šakų. Inžinieriai, dirbantys Agro įmonėje, gamina ir testuoja įvairius modernius ūkio įrenginius, siekia paspartinti bei palengvinti žemdirbystės ir su ja tiesiogiai susijusius darbus.

„Agrokoncerno” įmonių grupėje didelė dalis darbuotojų yra jauni specialistai, kurie jau studijų metu atlieka praktiką, gauna įmonės stipendiją, o po studijų įsidarbina. „Agrokoncerno įmonių grupės“ vystomiems projektams per ateinančius 3–4 metus reikės didelio skaičiaus inžinerinės krypties specialistų. Įmonės veiklas gimnazistams pristatė Marketingo ir komunikacijos skyriaus projektų vadovė Ž. Mediekšienė, laboratorijoje pasitiko laboratorijos vadovė V. Panasevičienė, o produkto vadovas S. Diliautas pristatė naująjį išradimą – robotą-traktoriuką.

Dėkojame  „Agrokoncerno įmonių grupės“  kolektyvui už šiltą ir profesionalų sutikimą, nuotaiką, gerosios patirties sklaidą ir priminimą, jog ateitį kuriame žemėje.

Vėliau gimnazistai vyko į Kauno miesto centre esantį Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejų. Kelionės metu fiksuotas ypatingas gamtos reiškinys – didžiausių Lietuvos upių – Neries ir Nemuno –  santaka. Vėliau, kiek paėjus senamiesčio takeliu, mokiniai kartu su juos lydinčiais mokytojais atvėrė muziejaus duris. Mokiniai pamatė farmacijos skyriaus ekspoziciją, receptų kambarį (oficiną), koktoriją (kur buvo gaminami užpilai bei nuovirai), materialinį kambarį (kur buvo laikomos medžiagų atsargos), laboratoriją, rūsį su įdomiais eksponatais bei išgirdo gido istorijas, liudijančias, kaip senovėje žmonės gydėsi ligas. Mokiniai  suprato, kaip dabar optimizuotas vaistinės darbas ir kad vaistininko profesija – viena iš tų, kuri gyvavo anksčiau, dabar ir, tikėtina, gyvuos ateityje.

Trečioji kelionės stotelė – paslaptingas ir ne kiekvienam praeiviui atveriantis duris LSMU Anatomijos instituto muziejus. Ši stotelė buvo ypač įdomi mokiniams, kurie ruošiasi studijuoti mediciną. Istorija, unikalūs eksponatai, medžiagos, žmogaus anatomija nuo kūdikio iki senyvo amžiaus – tikras lobynas žinių ištroškusiems būsimiems sveikatos studijų programų studentams.

Kelionę vainikavo Lietuvos Tado Ivanausko zoologijos muziejus. Ši vieta buvo įkurta profesoriaus Tado Ivanausko iniciatyva. Prof. Tadas Ivanauskas vienas žymiausių visų laikų gamtininkų Lietuvoje. Muziejaus teritorijoje mokiniai susipažino su aštuoniomis ekspozicijomis:  medžioklės trofėjų, bestuburių gyvūnų, vabzdžių, zoogeografijos, paukščių ir žuvų, varliagyvių bei roplių ir žinduolių. Viena iš įdomiausių muziejaus ekspozicijų yra paleontologinė-osteologinė, šioje salėje yra eksponuojami gyvūnų, paukščių ir roplių skeletai ir paleontologinė medžiaga.

Dėkojame kiekvienam gidui, organizatoriui ir įmonės atstovui už prasmingą ir ypač vertingą dieną, pažintį ir įspūdį, lemsiantį ateities pasirinkimus.

Nuotraukos:
„Agrokoncerno įmonių grupės” atstovų, ugdymo karjerai specialistės, mokytojų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Microsoft 365
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas