Socialinė pilietinė veikla = savanorystė – misija įmanoma!

Daugelis I–III gimnazinių klasių mokinių išgirdę naujieną dėl pasikeitusios socialinės-pilietinės tvarkos patyrė pokyčių nerimą. Nuo 2023-2024 m. m. I gimnazinių klasių mokiniams reikia 40 socialinės-pilietinės veiklos valandų per dvejus metus (anksčiau buvo 20 valandų per dvejus metus), o III klasių – net 70 valandų per dvejus metus. Visur skamba skatinimai aktyviai dalyvauti ne tik mokyklos veiklose, bet ir  pasirinkti savanorišką, akredituotą organizaciją ir ten išbandyti savo jėgas. Nauja veikla – nauji iššūkiai. Kaip nepasiklyst? Į ką atkreipti dėmesį? Kaip pasirinkti? O jei nauja veikla nepatiks?

Gimnazijos ugdymo karjerai specialistė rekomenduoja:

  1. Atlik savanorystės testą (gali kreiptis į gimnazijoje dirbančią karjeros specialistę).
  2. Susidaryk pageidaujamų savanorystės veiklų, organizacijų sąrašą, planą.
  3. Nuspręsk, kiek laiko tęsti savanorystės veiklą ( kartą, du, o gal sužavės ilgalaikė savanorystės veikla).
  4. Nepabandęs – nesužinosi. Todėl bandyk skirtingas veiklas (daugelis akredituotų organizacijų suteikia bandymo galimybę).
  5. Pasitark su tėvais, bendraamžiais, mokytojais, karjeros specialistu mokykloje.

Svarbu žinoti, kad savanorystė yra ne vien tik pareiga ar įsipareigojimas, ši veikla teikia ir malonumą. Savanoriaujant galima pritaikyti ir profesines žinias, ir savo pomėgius bei interesus, susirasti draugų, pažinti save.

Ar žinai, kad savanoriškose veiklose gali dalyvauti jau nuo 14 metų amžiaus? Su savanorystės organizacijomis gali susipažinti ugdymo karjerai specialisto interneto svetainės skiltyje (5. Savanorystės organizacijų nuorodos) : https://www.antgim.lt/paslaugos/pagalba-mokiniams/karjeros-specialistas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos