Godos Lukaitės tapybos paroda gimnazijos erdvėse

Lapkričio 7 dieną į klases sugrįžę mokiniai išvydo gimnazijos II korpuso antrojo aukšto fojė didžiules tapybos drobes. Personalinę  savo darbų parodą „Erdvė ir laikas“ čia surengė jauna menininkė Goda Lukaitė. Paveiksluose mus pasitinka paslaptingos vietos, smaragdiniai miškai, pakalnučių kerojimas pastato viduje... Erdvės be žmonių, mistinė tylos nuojauta.

Dailininkė rengia savo parodas jau daugiau kaip penkerius metus. Pirmoji didelė personalinė jos paveikslų paroda „Mano vidinis miestas“ vyko Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje 2017 – ųjų vasarį, kur pirmą kartą ir pamačiau jos darbus. Nuo tada puoselėjau mintį pristatyti tapytojos parodą gimnazijos bendruomenei.

Goda yra Dailininkų sąjungos narė. Ji ne tik rengia parodas, bet ir dalyvauja įvairiuose konkursuose, projektuose. Dailėtyrininkas Darius Jaruševičius yra pasakęs, kad „Godą Lukaitę galima būtų priskirti prie stiprų jutimą tapyboje perteikiančių autorių, kurios koloritas nereprezentuoja estetinių reikšmių, bet įkūnija pirminius jutimus, įtampą, kuriems tik vėliau kalboje suteikiame ilgesio, meilės, džiaugsmo arba nerimo ir t. t. reikšmes.“ Daugiau apie dailininkę galite sužinoti interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“. Taip pat internetiniame kultūros dienraštyje „7 meno dienos“.

Lapkričio 9 d. gimnazijoje vyko parodos pristatymas bendruomenei. Dalyvavo trečių klasių mokiniai su dailės mokytoja Alma, kiti mokytojai, darbuotojai, administracijos atstovai. Gimnazijos direktorė parodos autorei įteikė padėką ir gėlių. Vėliau dailininkė kalbėjosi su mokiniais apie kūrybą, įdomius projektus, atsakinėjo į mokinių klausimus.

Nuotraukos:
Nerijaus Junevičiaus ir mokinio Deimono L.

Nepamirškite padėkoti autoriui